Słodkie brownie z malinami
Maliny! Moje ulubione owoce! Jedyne co może być lepsze od samych malin to czekoladowe brownie z malinami! Zapraszam dziś na przepis na najlepsze czekoladowe brownie z malinami na świecie! Mocno czekoladowe i wilgotne. Maliny zaś cudownie przełamują słodycz czekolady.
Składniki:
Przygotowanie:
W rondelku rozpuszczamy masło z cukrem. Dodajemy pokruszone czekolady i mieszamy. Po rozpuszczeniu i połączeniu składników odstawiamy do ostygnięcia.
Do ostudzonej masy dodajemy jajka, kakao i mąkę. Wszystko razem miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
Większą część malin wrzucamy do masy i delikatnie mieszamy łyżką. Masę przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostałą część malin układamy na wierzchu.
Pieczemy przez 35-40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza
Smacznego!
Składniki:
- 100 g mlecznej czekolady
- 200 g gorzka czekolada
- 250 g masła
- 250 g brązowego cukru
- 4 jaja
- 150 g mąki pszennej
- 50 g kakao
- 250 g malin
Przygotowanie:
W rondelku rozpuszczamy masło z cukrem. Dodajemy pokruszone czekolady i mieszamy. Po rozpuszczeniu i połączeniu składników odstawiamy do ostygnięcia.
Do ostudzonej masy dodajemy jajka, kakao i mąkę. Wszystko razem miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
Większą część malin wrzucamy do masy i delikatnie mieszamy łyżką. Masę przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostałą część malin układamy na wierzchu.
Pieczemy przez 35-40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz